مهدی منعم و اطلاع رسانی جهانی


در عملیات والفجر8 نیز که در تاریخ 20 بهمن سال 64 انجام گرفت، عراق در 8 مورد دست به بمباران شیمیایی زد که در یک مورد آن در جاده فاو - بصره در حمله به محل تجمع نیروها، حدود 8500 نفر مصدوم و مجروح شدند.

در این عملیات ارتش بعث عراق از گازهای خردل، سیانور، اعصاب و خون استفاده کرد.

این اقدام ناجوانمردانه یکی از بی سابقه ترین حملات شیمیایی توسط این کشور بود که در جریان آن طی 15 روز، 7000 گلوله توپ و خمپاره حاوی مواد شیمیایی و همچنین بمباران منطقه به وسیله ی بیش از هزار بمب شیمیایی صورت گرفت.

یکی از بزرگترین جنایات بزرگ بشری در هفتم تیر سال 66 در سردشت رخ داد.

ساعت 4:30 بعد از ظهر 7 بمب شیمیایی به سمت شهرستان سردشت شلیک شد.

از این تعداد 4 بمب به شهر و 3 بمب در روستاهای اطراف فرود آمد. با این که شهر بمباران شده بود مردم پس از بمباران از پناهگاه ها خارج شده و برای دیدن مناطق بمباران شده و کمک به همنوعان خود عازم این مناطق شدند و خوشحال بودند که کشته و زخمی نداشتند،

اما پس از مدتی بوی سیر گندیده تمام فضای شهر را گرفت... .

در زمانی کوتاه اتفاق افتاد. وقتی جنگنده های عراقی روی سردشت شیرجه رفتند و بمب های خود را بر سر مردم شهر ریختند.

سردشتی ها تا آن روز تنها راجع استفاده ارتش بعث از سلاح های شیمیایی در جبهه های جنگ علیه رزمندگان ایرانی شنیده بودند و باورشان نمی شد که این جنگ افزار مخوف در شهرها نیز به کار گرفته شود. اگرچه در زمانی کوتاه اتفاق افتاد، اما بیش از دو دهه ایست که آن جنایت همچنان قربانی میگیرد زندگی را بر بازماندگانش سخت کرده است.

تیر ماه 1366 بود که سردشت بمباران شیمیایی شد و از آن پس به پاسداشت شهیدان و جانبازان آن واقعه، هشتم تیر ماه به عنوان روز مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی نام گرفت.

در حالی که 15 روز از آن روز شوم میگذشت، مهدی منعم قصد آن کرد که برای رساندن صدای باز ماندگان و مصدومان شیمیایی سردشت به جهانیان، دوربین به دست بگیرد و به سراغ ساکنان زخم خورده آن شهر کوهستانی برود. حاصل 7 سال کار این عکاس با سابقه، مجموعه ای ارزشمند از زندگی مصدومان و جانبازان شیمیایی ایران است که به زودی در کتاب

{ قربانیان جنگ عراق علیه ایران } به چاپ خواهد رسید. این کتاب که با هزینه شخصی مهدی منعم منتشر میشود شامل 3 بخش است. در قسمت اول شاهد عکس های قربانیان غیرنظامی انفجار مین هستیم، در بخش دوم مجروحان ناشی از بمباران های مناطق مسکونی به تصویر کشیده شده اند . قسمت سوم به مصدومان شیمیایی اختصاص یافته است... .

جام جم _ 29 ژوئن 2009

گفتگو با مهدی منعم، راوی تصویری زندگی مصدومان شیمیایی


پینوشت بی ربط :

دیدم بحث سر دخانیاته وارد بحث شدم!

میگفتن آقای مکارم گفته : کشیدن سیگار، مطلقا حرام است .

به فکر باقیمانده ی essi  افتادم و بعد هم کمی تاسف برای آنها که دیگر حرام شدند...!

راستی کتاب تازه چاپ « به جبهه میروم – رحیم خونبانی » برای تورق بد نیست... .


تایید محکم دانشمندان جهان<مطلب قبلی :: مطلب بعدی>فیلسوف فرانسوی،شیعه شد